اخبار عمومی

چاپ صنعتی استراتژیک و راهبردی است

جمعی از فعالان صنعت چاپ با مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی دیدار و به بیان چالش‌های خود در این صنعت پرداختند.

جمعی از فعالان صنعت چاپ با «عباس زارع»مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی و «ایوب دهقانکار» مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کردند و به طرح مسائل ومشکلات خود درباره مسائل این صنعت پرداختند.

به گزارش روابط عمومی شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار با بیان اینکه طبق ماده ۲ بند ۱۶ قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد، متولی صنعت چاپ وزارت فرهنگ است، گفت: این صنعت با یک گردش مالی بسیار بالا و تاثیرگذاری بسیار زیاد جزو صنایع سوم دنیا محسوب می‌شود. باید از این آمادگی و ظرفیت در این حوزه استفاده لازم انجام شود و ما هم باید در وزارت فرهنگ به این اعتقاد و باور برسیم که صنعت چاپ مهم است.

«عباس زارع» ادامه داد: اکنون صنعت چاپ در حوزه وزارت فرهنگ است و شاید زمانی قانونگذار بگوید که چاپ باید در حوزه وزارتخانه دیگری باشد اما حالا که این فرصت در اختیار ما قرار گرفته باید از تمام ظرفیت‌های این صنعت در راستای اهداف و ماموریت‌هایمان استفاده کنیم.

وی با اشاره به طرح دیپلماسی فرهنگی در برنامه‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: یکی از بخش‌های عمده تحقق دیپلماسی فرهنگی، در حوزه صنعت چاپ است. با توجه به ظرفیت کشور و تشکل‌های فعال در این صنعت می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد. در همین راستا  به دنبال طرح نظرات و دیدگاه‌های مطرح شده در این دیدار، به زودی نشست‌هایی با حضور اعضای صنف برگزار خواهیم کرد چرا که اگر در را به روی تشکل‌های صنفی صنعت چاپ ببندیم قطعاً اوضاع خوبی نخواهیم داشت.

زارع با بیان اینکه در 8 ماه ابتدایی سال حدود 24 همت واردات محصولات چاپی به کشور را داشتیم افزود: باید در قالب یک کارگروه مسئله واردات چاپ بررسی شود، و سرمایه‌گذاری به این بخش هدایت شود تا در شرایط اقتصادی کنونی همه موانع و مشکلات موجود برطرف شود.

مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به لزوم برگزاری دوره‌های آموزشی ادامه داد: امروز بحث نیروی انسانی در صنعت چاپ یک دغدغه جدی است، بسیاری از چاپخانه‌ها از پرسنل بازنشسته دوباره استفاده می‌کنندبنابراین لازم است از ظرفیت‌های موجود در تشکل‌ها و اتحادیه‌ها در جهت آموزش نیروی انسانی استفاده کنیم.

زارع همچنین درباره بحث تسهیلات و اعتبارات بانکی گفت: وزارت فرهنگ اعتبار مشخص و محدودی در حمایت از صنوف مختلف نمایش، سینما، رسانه، کتاب و … دارد و در این میان می طلبد که با همراهی اتحادیه‌ها و تشکل‌ها دریافت تسهیلات دنبال شود. اگر کمیسیون اقتصادی مجلس ظرفیت‌های صنعت چاپ را بشناسد و در جریان این حجم از واردات قرار بگیرد، قطعاً به مدیریت این فضا کمک خواهد کرد.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده همکاری با فعالان صنعت چاپ 

در ادامه این نشست مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز، با اشاره به نگاه این معاونت به حوزه چاپ، گفت: اگرچه صنعت چاپ یک صنعت کاملاً تخصصی است اما به دلیل فراگیری و  داشتن مخاطب عام، در این دوران که تمام صنابع دچار فراز و نشیب هستند کمتر دچار آسیب شده است.

«ایوب دهقانکار» با بیان اینکه ارزآوری در شرایط اقتصادی کنونی اهمیت بسیاری دارد، افزود: هر محصول فرهنگی یک رسانه است، کالاهای چاپی تماماً فرهنگی و رسانه هستند و همه ما اذعان داریم که چاپ یک صنعت استراتژیک و راهبردی است.

وی از آمادگی کامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای پیگیری برنامه‌های مرتبط با صنعت چاپ خبر داد و گفت: ما دست فعالان صنعت چاپ  را برای یاری به این صنعت می‌فشاریم و اعلام می‌کنیم که در حوزه وزارت فرهنگ هیچ مشکلی نخواهید داشت و هر آنچه که مربوط به قانونگذاری، تسهیل واردات و صادرات صنعت چاپ و مواردی دیگر باشد با شما همکاری کامل خواهیم داشت. این آمادگی وجود دارد که برخی قوانین را اصلاح کرده، یا قوانین را عوض کنیم و قانون‌های جدید را به تناسب شرایط و اقتضائات روز بنویسیم.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *